Phili-Plus nr.2 maart 2022

Phili-Plus


34e jaargang nr.2
maart 2022

Mededelingenblad van de Seniorenvereniging Philips Bosch
Redactieadres:Jan de Wittstr.16, 5037 RE – E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Websiteadres: http://www.desvpb.nl


 VAN DE BESTUURSTAFEL

Beste Leden van de SVPB , Het is fijn dat wij eindelijk weer leuke dingen kunnen gaan organiseren voor onze leden, die wij alweer veel te lang niet meer hebben gezien en hebben gemist. Verder kunnen wij familie  Snelders  welkom heten als nieuwe leden  van de seniorenvereniging van Philips Breda ,Jan Snelders heeft bij Philips in Oosterhout  gewerkt. Wij hopen dat de corona regels snel voorbij zullen zijn, en dat wij weer alles kunnen organiseren op een manier zoals jullie van ons gewend zijn. Tot die tijd hebben wij helaas nog rekening te houden met de dan RIVM maatregelen ,die op dat moment gelden. Deze Philiplus is in februari gemaakt en opgesteld met de dan geldende maatregelen. Het is niet anders maar gelukkig zijn wij weer begonnen en hopen jullie allen weer snel te ontmoeten op een van onze activiteiten. Let op als er aanmelden voor deelname aan een activiteit gevraagd wordt om dat te doen per telefoon of via de mail, dan krijgt u altijd een bevestiging hiervan, als dat niet zo is dan graag even bellen.

Het bestuur


Agenda Phili-Plus maart / april 2022:

 1-Bestuurstafel :                       

2-Programma maart/april:         6-Aankondiging Paasbingo:

3-Vejaardagen maart/april:        7-Wandeling Blind Wall’s Gallery:

4-Verslag wandeling 3 februari: 8-Aankondiging dagtocht12 mei naar Mechelen:


Onze Jarige Leden:

Maart:                                                             April:

10  J.v.d.Wege-Voesenek                                6  J.P.F.Havinga-Kustermans

13  T.v.d.Wege                                              14 F.P.Rijnders

14  A.Maijers                                                 20 T.A.Mayers-van Doorn

16  G.Hoefnagel                                             26 P.C.Stoop-v.d.Enden

24  J.C.R.Smallenberg-Govers                         

27  F.H.Gerritsen

31  C.J.J.Nelemans


 BINGO:

               Op donderdag 7 april 2022 is er weer een Bingo middag, voor de leden van de

       seniorenvereniging van Philips-Breda en hun introducés om 14.uur

      in de “Dorpsherberg” in Teteringen.

               Het wordt een gezellige middag met heel veel prijzen

    Komt u ook ?

 HET BINGOTEAM

 


 

 Excursie donderdag 24 februari 2022

 Museum “’de Dorpsdokter’’ in Hilvarenbeek

Op donderdag 24 februari 2022 bezoeken de leden van de seniorenvereniging Philips/Bosch Breda en hun introducés het Dorpsdokter museum in Hilvarenbeek.

Wij verzamelen ons om 13.50 uur bij ingang museum Doelenstraat 53 in Hilvarenbeek. Waarna wij worden ontvangen met koffie/thee en cake Hierna krijgen wij op een humoristische manier een voordracht over het museum het ontstaan en het vervolg. Dit door Jan van Eijck, arts en heemkundige vertelt over artsenij vroeger. En al 32 jaar is hij conservator van museum de Dorpsdokter in Hilvarenbeek. Een begenadigd verteller met een voorliefde voor tot de verbeelding sprekende en anekdotische details. Over de praktijk van een Brabantse dorpsdokter in vroegere dagen . Daarna bezoek museum.

Eigen bijdrage leden €5, -introducés € 10.50. Graag opgeven voor deelname voor 17 februari bij  H. Frishert 076-5657459.

 B.g.g. 06-22653246. Of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Henk Frishert

 


 

  Donderdag 21 april 2022.Wandeling langs de Muurschilderingen in Breda.

Let op max 10 personen. Vol is Vol

 Op donderdag 21 april om 14.00 -16.00 uur gaan Max 10 leden van de personeelsvereniging een bijzondere wandeling maken, namelijk langs een deel van Blind Wall Galerij: tocht. Langs de waanzinnige muurschilderingen van Breda. O.l.v. een gids van Blind Wall Galerij het 'grootste openlucht graffitimuseum van West-Brabant'.Hij vertelt dat er ruim 100 werken te vinden zijn in de stad. Het is niet onze bedoeling de hele stad onder te schilderen.Dat verwijt, of beter gezegd die vraag krijgen we nogal eens. Ook van graffitikunstenaars

uit de regio, die bang zijn dat we alle ruimte opeisen. Maar we zoeken alleen plekken waarvan we denken dat onze kunst iets toevoegt." De tocht ontpopt zich tot een mix van stadsgeschiedenis, kunstbeschouwing en cultuureducatie.  Het startpunt van de tour is de Mols Parking aan de Lange Stallen . Dat is een beschermd stadsgezicht maar de plek zag er niet uit, terwijl ze voor veel bezoekers de toegang tot de stad is. Daar zijn ze dus begonnen in 2014." Bij elke muurschildering hoort een verhaal bijvoorbeeld1. Mols Parking, Rond 1500 lag de kapel waar dit de achterkant van is buiten de stadsmuren. Hier kwamen de pestlijders. Waar nu de parkeerplaats is, was vroeger een begraafplaats voor pestslachtoffers. Ratten worden daar vaak mee geassocieerd. De dansende kinderen verwijzen naar het Engelse kinderversje Ring of Roses dat waarschuwt voor de pest. En zo zijn er meer dan 100 verhalen. Vertrek om 14.00 uur vanaf achterzijde Mols parking. Bij de muurschildering. Achter de Lange Stallen 1.  4811 HM Breda

Kosten deelname leden € 5, - p.p. opgeven voor 14 april bij H. Frishert. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon. 076-5657459. Of 06-22653246. Let op Vol is Vol.

Henk Frishert

 


 

  Verslag wandeling 3 februari :

 Omdat onze gids Peter de Leeuw van Staatsbosbeheer positief was bevonden en in quarantaine ging kon de wandeling helaas niet doorgaan. Wij hebben Peter beterschap gewenst en hopelijk dat wij deze wandeling later dit jaar met hem kunnen lopen.

 Henk Frishert

 


 

 Op donderdag12 mei 2022 organiseert de seniorenvereniging van Philip Breda wederom in samenwerking met de PV van Post.nl een eendaagse busreis. Dit jaar gaan we naar de mooie stad

Mechelen in België

Het programma ziet er als volgt uit

 08.30 uur.- Vertrek met luxe touringcar vanaf achterzijde AH.Winkelcentrum Moerwijk 2.In Breda

10.00uur - Na aankomst in Mechelen begint ons bezoek met 2x koffie/thee met ??            

11.00 uur - Om kennis te maken met Mechelen maken wij een mooie rondvaart door de grachten van Mechelen, met onder andere het historisch centrum, de jachthaven en de stadswallen enz.

12.15uur - Een heerlijke lunch staat voor ons klaar.

14.00 uur- Na de lunch tijd voor de stadswandeling.De stadsgidsen nemen ons mee voor een prachtige wandeling langs en door het fraaie Mechelen en vertellen ons de bijhorende verhalen.

16.00 uur - Vrije tijd om te gaan winkelen of een van de velen leuke terrasjes te gaan bezoeken.17.15uur-Vertrek naar het  dineradres.                                                      

18.00 uur - Drie gangen Diner.

20.00 uur- Vertrek naar Breda.

21.00 uur - Aankomst in Breda.

Deze volledig verzorgde dagtocht (volgens de dan geldende corona r.i.v.m. regels) hierin is inbegrepen, vervoer met luxe touringcar. 2x koffie/thee met 1. Rondvaart, Lunch, stadswandeling met gidsen, en het 3 gangen diner. Deze mooie dagtocht bieden wij u , en jullie introducés aanbieden voor slechts €75, - p.p. inschrijven bij H. Frishert voor 2 april. Tel. 06-22653246 b.g.g. 076-5657459. Of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  datum betaling is pas bewijs van deelname. Het bedrag graag overmaken op rekening van SVPB. NL44 INGB0001053618 t.n.v. SVPB Breda ,onder vermelding van Dagtocht 12 mei 2022.Graag ook 06 nr. vermelden waaronder u op deze dag te bereiken bent. En evt. dieet wensen.(gluten vrij enz.)

Denk aan de annulering verzekering. Als u deze zelf niet hebt dan kan u deze via ons bijboeken voor €3, -p.p. en de gegevens hiervoor.

 Henk Frishert

 


 

 Kopij voor de volgende Phili-Plus nr.3, 2022 voor 10 april a.s. (verslagen van wandeling, reizen en excursies ) naar Henk Frishert of Wilma Nelemans gestuurd worden. Ingezonden stukken blijven voor de verantwoording van de auteur. De redactie behoudt zich het recht voor stukken in te korten, in overleg met de auteur, of niet te plaatsen, met opgave van reden.


 

 

Voorzitter/Soos/Weer

Hr.H. Frishert

Bernhardsingel 4

4811 SK Breda

076-5657459

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Penningmeester

Hr. F van de Meeren

Gaffelstraat 76

4835 AP Breda

0653845357

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Secretaris

Mevr. W. Nelemans-Vrolijk

Overakkerstraat 107 a4

4834 XK Breda

076-8890606

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Welzijn+Soos+WEer

Mevr. C Keulemans

Oede van Hoornestraat 20

4811KP Breda

0765221302

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Redacteur Philip-plus

Hr. Wirjosentono

Jan de Witstraat 16

5037RE Tilburg

013-4633376

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Vice redacteur Phili-plus

Hr. H Klaassens

Maaibeemd 95

4824 ND Breda

0765418562

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.